Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΕΡΝΑΜΕ

Αύριο γιορτάζει το φιογκάκι μου... ο γιόκας μου... και φυσικά ήθελε να το γιορτάσει και να κεράσει τους συμμαθητές του.

Αφού λοιπόν αγόρασα όλων των ειδών τις λιχουδιές, σκέφτηκα, πως θα του το κάνω λίγο πιο "νόστιμο", λίγο πιο "παιχνιδιάρικο" για να νιώσει όμορφα κερνώντας τους φίλους του.

Διάλεξα λοιπόν ένα από τα καλαθάκια που έχω για διάφορες χρήσεις, έβαλα στο 2 γαλάζιες κορδελίτσες και πέρασα γύρω στο στεφάνι του καλαθιού ένα συρμάτινο διακοσμητικό με γαλάζιες χαντρούλες.

Ο μικρός μου ξετρελάθηκε και δεν κρατιέται να το δείξει αύριο στους συμμαθητές του! Το κουβαλάει παντού μαζί μέσα στο σπίτι!!! xaxaxaxa

Τολμήστε και κάντε τη διαφορά.

Σας φιλώ γλυκά όλες!

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

I'TS BEGINNING TO LOOK A LOT LIKE XMAS



Έρχεται η πιο αγαπημένη μου εποχή του χρόνου.. Τα Χριστούγεννα!

Τα λατρεύω! Κάνω το σπίτι μας κυριολεκτικά… λαμπόγυαλο και γίνομαι πάλι παιδί!
Περιμένω πως και πώς να έρθουν εκείνες οι άγιες ημέρες που μου ζεσταίνουν τόσο την καρδιά… την ημέρα που θα πάμε βόλτα στην Ερμού και θα χωθούμε στο μικρό καφέ της Καπνικαρέας να απολαύσουμε ζεστή σοκολάτα…. την παραμονή Χριστουγέννων  που το μικρό μου θα αποκοιμηθεί κάτω από το δέντρο περιμένοντας τα δώρα από τον Αγιο…. Τη βραδιά που θα δούμε το Πολικό Εξπρές με κουβερτούλες στον καναπέ μας….

Ξεκίνησα ήδη το στολισμό και σιγά-σιγά προχωρώ… ακόμα υπάρχουν πολλά να γίνουν και να διορθωθούν αλλά δεν βιάζομαι! Το ευχαριστιέμαι όσο μπορώ!

Στο μεταξύ σας βάζω και μερικές φωτογραφίες για να σας βάλω και σας για τα καλά στο κλίμα!

Το δέντρο μας. Ακόμα δεν είναι πλήρες αλλά παίρνετε μία ιδέα...
Μερικά από τα κρυστάλλινα στολίδια του, που τόσο αγαπώ.
Ειδικά το πρώτο, είναι δώρο από μία αγαπημένη φίλη, ειδική παραγγελία με το όνομα του μικρού μου γραμμένο πάνω του....



Οι μπάλες μας, σε χρυσό και τούλι, με γκλίτερ
Ο αγαπημένος μας Αγιος Βασίλης που το φωτίζει στο πλάι
Τα κλαριά-φωτάκια που δίνουν μία υπέροχη ατμόσφαιρα στο σαλόνι μας
Ο μπουφές μας, στολισμένος στα κόκκινα

Η κάλτσα του μικρού μας, στο δωμάτιο του, κρεμασμένη στο προσκεφαλο του
Ελπίζω να πήρατε μια καλή δόση Χριστουγέννων!
Στολίστε από την καρδιά σας, όχι από τα περιοδικά!
Σας φιλώ όλες!

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΡΟΥΧΑ ΕΔΩ, ΡΟΥΧΑ ΕΚΕΙ, ΡΟΥΧΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ...


Αγαπημένες μου,

Ένα συνηθισμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι τα καθημερινά μας ρούχα... πως τα βάζουμε, που τα βάζουμε... και καταλήγουμε με ρούχα αφημένα παντού.

Σας γράφω τη σχετική καθημερινή μας ρουτίνα, μήπως βρείτε κάτι που σας κάνει.

Εγώ:
Μέσα στο σπίτι φοράω πάντα φόρμα σπιτιού {την οποία δεν φοράω "έξω"} ή πυτζάμες. Ποτέ όταν κάνω δουλειές δεν φοράω τις πυτζάμες μου. Φοράω φορμούλες και νιώθω άνετα.

Η φορμούλα λοιπόν αυτή υπάρχει στο συρτάρι που έχω τις φόρμες μας {του άντρα μου και μένα} αλλά στην μία πλευρά που είναι μόνο οι φόρμες-σπιτιού.
 Όταν βγω το πρωί για να πάω το μικρό σχολείο και επιστρέψω από τις δουλειές μου, αμέσως τα ρούχα που θα βγάλω τα βάζω ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ και φοράω την φόρμα μου.

Γιος μου:
Ο μικρός μου με το που θα μπει από το σχολείο, θα βγάλει όλα του τα ρούχα και θα πάνε απευθείας στα άπλυτα. Είναι μια συμβουλή που μου είχε δώσει μία φίλη και για το μυαλό μου τουλάχιστον, γλυτώνουμε μικρόβια άρα και ιώσεις. Φοράει ένα σετ από τις φόρμες σπιτιού {που είναι φθαρμένες ή έχουν κοντύνει κάπως άρα δεν είναι για "έξω"}, τις οποίες φοράμε για 4-5 μέρες και μετά βάζουμε καθαρό. Με το που θα βάλει πυτζαμούλες το βράδυ, η φορμούλα αυτή διπλωνεται και μπαίνει τακτοποιημένα στην άκρη του γραφείου του, όπου τον περιμένει για το επόμενο μεσημέρι που θα επιστρέψει από το σχολείο.

Συζυγος
Μόλις μπει σπίτι φοράει τις πυτζάμες του. Επειδή δεν ήξερε τι να κάνει με τα "ρούχα" της δουλειάς και τα άφηνε όπου τύχαινε, συμφωνήσαμε να έχει "δική" του μία καρέκλα στην τραπεζαρία {την "μέσα" που δεν φαίνεται}, όπου εκεί θα τοποθετεί το παντελόνι του και γενικά κάθε βράδυ τα ρούχα της επομένης. Από τότε είναι πάντα τακτοποιημένα τα πράγματα του και το τηρεί με άνεση!

Ιδανικά {το τηρώ ευλαβικά}:
Πυτζάμες διπλώνονται και μπαίνουν στο συρτάρι τους. Δεν τις αφήνουμε πάνω στα κρεβάτια! Κάλτσες ποτέ πεταμένες στο πάτωμα! Πάνε άμεσα στα άπλυτα ή μέσα στις παντόφλες μας, αν είναι καθαρές! Ρούχα που φοράμε στις εξωτερικές μας δουλειές ή στην εργασία μας πάνε ή στα άπλυτα ή στο μπαλκόνι για να ξεμυρίσουν ή στις ντουλάπες / συρτάρια μας, όταν γυρίσουμε σπίτι μας. Οχι σε καναπέδες, όχι πεταμένα πάνω στο κρεβάτι, όχι σε χερούλια πόρτας. Μην αφήνετε καθημερινά ρούχα εκτός των θέσεων που πρέπει να βρίσκονται.Θα σας φτιάξει αμέσως-αμέσως ένα πιο "ήρεμο" περιβάλλον.

Σας φιλώ γλυκά!

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ



Αγαπημένες μου,
Επειδή έλαβα αρκετά μηνύματα σχετικά με το ημερολόγιο που φτιάχνω κάθε χρόνο, σας βάζω 2 φωτογραφίες για το δείτε και να διευκολυνθείτε!

Σας βάζω φωτογραφίες απο δύο που είχα φτιάξει, ένα οριζόντιο και ένα μακρόστενο. Ανάλογα την επιλογή σας, θα προσαρμόσετε και τις φωτογραφίες.

Ελπίζω να σας βοήθησα αλλά παραμένω στη διάθεση σας!

Σας φιλώ όλες!

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΥΠΕΡΟΧΟ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΔΩΡΟ


Αγαπημένες μου,
Ειμαι το νούμερο ένα christmas freak της οικουμένης, κολλητάρι γνωστό του χοντρού με τα κόκκινα, που ακούω χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τέλη Αυγούστου {τώρα που με μάθατε, θα εξακολουθήσετε να με κάνετε παρέα???!!!!} και γι αυτό θα σας τρελάνω λιγάκι με τα χριστούγεννα!

Εδώ θα σας μιλήσω λοιπόν για ένα υπέροχο, χειροποίητο δώρο που κάνω κάθε χρόνο από το 2005 που γεννήθηκε ο γιος μου!

Τότε ήταν απίστευτα πρωτότυπο αλλά εγώ που το κάνω ακόμα ακούω πάντα υπέροχα σχόλια από τους δικούς μας ανθρώπους.

Τοτε λοιπόν, νεογέννητο το μικρό μου, 2 μηνών ούτε, του έβγαζα συνέχεια φωτογραφίες και πήγαινα στο τοπικό φωτογραφίες για εκτύπωση. Εκεί λοιπόν είδα πως εκτύπωναν ημερολόγια της επόμενης χρονιάς, βάζοντας επάνω μία φωτογραφία της επιλογής σου. Ρώτησα αλλά το κόστος ήταν απαγορευτικό (30€ το ένα!) οπότε αποφάσισα να το κάνω μόνη μου!

Έτσι λοιπόν βρήκα από το ίντερνετ ένα ημερολόγιο της επόμενης χρονιάς και το έκανα copy / paste σε μια σελίδα του word. Πάνω από τον κάθε μήνα βάζω μία φωτογραφία (διαφορετική για τον κάθε μήνα!) του γιου μου και φροντίζω να είναι 1 μόνο σελίδα και οι 12 μήνες! Πηγαίνω λοιπόν το στικάκι μου στο βιβλιοπωλείο, επιλέγω μερικές σελίδες χρωματιστές (σε έντονα χρώματα!) και το εκτυπώνω ανάλογα σε πόσους θέλω να το "προσφέρω"!

Οι δικοί μας το λατρεύουν και το περιμένουν κάθε χρόνο! Μην φοβηθείτε! Δοκιμάστε το και χαρίστε το μαζί με κάποιο δώρο σας ή και μόνο του στα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Σας φιλώ όλες!

Υ.Γ. Εμείς το έχουμε επάνω στο ψυγείο μας με μαγνητάκια και έτσι και την φατσούλα του μικρού μας βλέπουμε και έχουμε ένα full ημερολόγιο εύκαιρο!

ΒΡΑΒΕΙΟ

Η Χρυσούλα, αγαπημένη φίλη, που με στηρίζει με τα σχόλια της, είχε την ευγένεια να μου χαρίσει ένα νέο βραβείο!

Χρυσούλα μου   http://xrusoula.blogspot.gr/

σ' ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και εύχομαι να σου κρατώ καλή συντροφιά!

Εγώ με τη σειρά μου θα το χαρίσω στην Χρυσόσκονη, την χρυσοχέρα μανούλα!
http://natapakomyxri.blogspot.gr/

Σας ευχαριστώ όλες που μένετε κοντά μου!

Σας γλυκοφιλώ!

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΤΕΡΑΤΟ-ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΑΜΕ!

Αγαπημένες μου,
Σας βάζω μερικές φωτογραφίες από το τερατο-πάρτυ μας, όπου είχαμε τα καλύτερα σχόλια για το πόσο πρωτότυπο ήταν το θέμα μας και πόσο φροντισμένα ήταν όλα με προσοχή!
Θα ήθελα να σας παρακινήσω λοιπόν, αν και σεις έχετε βαρεθεί όλα αυτά τα πολυφορεμένα θέματα, να βρείτε το θέμα που ονειρεύεται το παιδάκι σας και με λίγη χαρτοκοπτική και λίγη φαντασία, να το κάνετε πραγματικότητα. Αφού μπορώ εγώ... ο καθένας μπορεί!

Η τούρτα μας
Οι τερατο-γκριμάτσες μας
Η τερατο-πόρτα μας
Τα τερατο-μπισκοτάκια μας
Ακόμα και στο φαγητό μας είχαμε πινελιές τεράτων!
Σας γλυκοφιλώ όλες!