Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΘΑΥΜΑΣΜΟ



Κορίτσια μου,

Η εικόνα των περισσοτερων ψυγείων είναι λίγο πολύ η ίδια... Παραγεμισμένα, με χαρτοσακούλες να ξεχυλίζουν, τάπερ που ξεχνιούνται κτλ....

Νομίζω, πως όλες μας "χαλάει" αυτή η εικόνα κάθε φορά που το ανοίγουμε!

Τα δικά μου tip:
1) Αγοράζω πάντα μικρές ποσότητες. Και εξοικονομώ χρήματα χωρίς να πετάω προϊόντα και δεν μου χαλάει η μαναβική και το ψυγείο μου έχει μία νορμάλ εμφάνιση!

2) Τα λεμόνια που διατηρούνται αρκετό καιρό και συνήθως μου φέρνει ο μπαμπας μου σε μεγάλη ποσότητα, τα βάζω στο πλαστικό συρτάρι του ψυγείου στο κάτω μέρος ώστε και τακτοποιημένα να είναι και να έχουν το δικό τους χώρο.

3) Μαρούλι / λάχανο, αγοράζω μόνο ένα (γιατί είναι αρκετή ποσότητα για μας) και το κόβω / πλένω αμέσως με το που θα το φέρω σπίτι. Απευθείας το βάζω μέσα σε ένα τάπερ αεροστεγώς κλεισμένο (προσοχή, να έχει στραγγίξει καλά) και έτσι διατηρείται πολύ περισσότερο, είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή που θα το χρειαστώ χωρίς να ταλαιπωρούμαι και δεν μου πιάνει extra χώρο!!!

4) Έχω αγοράσει από το carefour, πλαστικά καφασάκια της CURVER (παρόμοια σαν αυτά της πιο πάνω φωτογραφίας) σε κόκκινο χρώμα και σε 3 διαφορετικά μεγέθη (τα μεγέθη που χρειάζομαι).
Εκεί και μόνο εκεί βάζω ντοματούλες / καροτάκια ή οποιοδήποτε λαχανικό χρειαστώ για το φαγητό της εβδομάδας. Αγοράζω λίγα και γι αυτό ψωνίζω κάθε εβδομάδα από μικρές ποσότητες γιατί μετά αρχίζουν και χάνουν την ποιότητά τους. Τα βάζω ανά είδος στα καφασάκια και έτσι κάθε φορά που ανοίγουμε το ψυγείο είναι πανέμορφα, τακτοποιημένα και πιάνουν συγκεκριμένο χώρο!

Για τις μανούλες που ξεχνάνε {όλες μας δηλαδή!} έχω ακόμη ένα μικρό tip:
Εκτυπώσε σε έναν υπολογιστή τις δικές σας ή αγοράστε έτοιμες ετικετούλεςαπό βιβλιοπωλείο και σημειώστε στα τρόφιμα την ημερομηνία που τ' αποθηκεύσατε.  Aυτό είναι πολύ χρήσιμο ιδιαίτερα για την κατάψυξη που πολλές φορές..... "χανόμαστε"!

Σας γλυκο-φιλώ όλες!!


16 σχόλια:

Χρυσόσκονη είπε...

Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου Ειρήνη,όντως το ψυγείο δείχνει πιο τακτοποιημένο έτσι και σαφώς αγοράζοντας μικρές ποσότητες κάνεις και οικονομία μιας και αν αγοράζαμε μεγάλες ποσότητες τις περισσότερες φορές καταλήγουν στα σκουπίδια μιας και δεν προλαβαίνουμε να τα χρησιμοποιησουμε.

χρυσα είπε...

Eυχαριστούμε για τις προτάσεις σου Ειρήνη,στην κουζίνα περιμένουν ο φούρνος και το ψυγείο για καθάρισμα οπότε και θα εφαρμόσω την ιδέα με τα καφασάκια(αν τα βρω).

Unknown είπε...

Υπάρχει συμβουλή και μάλιστα δοκιμασμένη, Γιάννα μου.

Το σκουπίζουμε!!! Είναι η μόνη λύση και έχω δοκιμάσει αρκετές πριν καταλήξω εκεί!

Δηλαδή, το πλένουμε, το αφήνουμε να στραγγίζει και συνήθως στραγγίζουν τα πάνω-πάνω φύλλα. Εγώ λοιπόν μετά, παίρνω φυλλαράκι φυλλαράκι και το σκουπίζω. Αφού το σκουπίσω, το κόβω και μετά το βάζω σε καλό τάπερ {που να κρατά έξω την υγρασία, όσο είναι δυνατό}.

Ένα extra small tip που επίσης κάνω είναι κάθε φορά που ανοίγω το τάπερ για να πάρω μαρούλι για σαλάτα, σκουπίζω το καπάκι του τάπερ με πετσετούλα, που συνήθως έχει υγρασία εσωτερικά. Έτσι, μέχρι να το φάμε μένει ΦΡΕΣΚΟ! :)

Ελπίζω να το βρεις χρήσιμο Γιάννα μου!

Ανώνυμος είπε...

Καλο μου ακουγετε.
Θα το δοκιμασω.
Ειρηνη μου σ'ευχαριστω για την αμεση απαντηση.
Γιαννα!!!

Unknown είπε...

Αλίμονο, χαρά μου!

Δοκίμασέ το και είμαι σίγουρη πως θα δεις διαφορά. Γιατί είναι κάτι με απασχολούσε και μένα πολύ!

Το "μυστικό" είναι να αφαιρέσουμε όση υγρασία μπορούμε!

Σε γλυκοφιλώ!

esta είπε...

Πάνω από ένα μήνα πριν,τακτοποίησα το ψυγείο με τον τρόπο που περιγράφεις Ειρήνη μου και πραγματικά έχει αλλάξει η εικόνα του!!!Ειδικά με τα καφασάκια όπου έχω τοποθετήσει διάφορα μικροπράγματα(όπως γιαουρτάκια δικά μου και του παιδιού,βαζάκια μαρμελάδας,μουστάρδες,μαργαρίνη κτλ)είναι δύσκολο να προκληθεί το χάος...Να είσαι καλά να μας οργανώνεις!

Unknown είπε...

ΜΠΡΑΒΟ, ΜΠΡΑΒΟ, ΜΠΡΑΒΟ!

Τα καφασάκια βοηθούν τόσο πολύ στην εμφάνιση του ψυγείου... δεν μπορώ να περιγράψω πόσο!

Μπράβο που νιώθεις καλύτερα!!!!

Unknown είπε...

EΙΡΗΝΗ ΜΟΥ,ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΝΕΑ ΦΙΛΗ ΤΟΥ BLOG ΣΟΥ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΜΑΜΑ ΜΠΑΜΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΟΥ ΘΑΝΑΣΑΚΗΣ, ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΣΤΟ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗ.ΡΕΝΤΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΑΛΛΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΕΝΩ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ,ΕΨΑΧΝΑ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΣΤΑΣΙΑ ,ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΤΟ SITE ΣΟΥ ,ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΛΑΤΡΕΨΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!!

Unknown είπε...

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥ ΝΑ ΜΑΘΩ,ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Unknown είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,ΕΙΜΑΙ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΥΠΕΡΟΧΟΥ BLOG ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΨΑΧΝΑ ΚΑΙΡΟ !!!!!!!!!!!!ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΗ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΩ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΜΟΥ.ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΓΙΟ,ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ (ΑΓΡΙΝΙΟ).ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Unknown είπε...

Ευαγγελία μου, καλώς ήρθες!

Πολύ χαίρομαι, που μέχρι στιγμής νιώθεις πως έχεις βρει κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει να νιώσεις λίγο καλύτερα σχετικά με τον χώρο σου.
Είναι πολύ σημαντικό αυτό! Σε βοηθάει να παραμένεις ψύχραιμη και να νιώθεις καλά και ήρεμη στην καθημερινότητά σου, πράγμα πολύ σημαντικό!

Σχετικά με την κατάταξη, που μου γράφεις, των τροφίμων, δεν έχω κάποια ειδική πρόταση να σου κάνω. Να να τοποθετείς ανάλογα με τα κέφια σου και τον χώρο που διαθέτεις.

Το μόνο που θα σου πω, σαν συμβουλή, είναι να βρεις τον τρόπο που θα τα τοποθετείς στο ψυγείο σου, όπως κάνω εγώς ας πούμε, με τα πλαστικά καφασάκια, που τα έχω λατρέψει και από εμφάνιση και επειδή μου έχουν λύσει τα χέρια!

Σε γλυκοφιλώ!

Ντόρα είπε...

Καλησπέρα Ειρήνη. Γράφω για να σου δώσω τα συγχαρητήρια μου για το υπέροχο μπλογκ σου. Διάβασα όλα τα θέματά σου και σε λάτρεψα. Γενικά (και λόγω έλλειψης χώρου) είμαι πολύ οργανωτική. Αλλά στο θέμα ψυγείο δεν είχα μπει. Ακολούθησα τη συμβουλή σου και τώρα νιώθω πιο ήρεμη όταν το βλέπω. Στα περισσότερα απ' αυτά που έγραψες βρήκα τον εαυτό μου (αφού σκέφτηκα πρεπει να τα δει ο άντρας μου, για να δει ότι δεν είμαι η μόνη...). Στο μόνο που δυσκολεύομαι είναι στο να πετάω... Κι αν χρειαστούν;;;
Φιλιά και περιμένω τις νέες αναρτήσεις σου.

Unknown είπε...

Ντόρα μου ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ!

Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Το λέω {και ελπίζω να μην σας κουράζω} αλλά τα έχω πολύ ανάγκη. Δίνω πολύ από τον χρόνο μου εδώ και με "γλυκαίνει" πολύ όταν μου γράφετε ζεστά λόγια! Σ' ευχαριστώ!

Σε νιώθω πολύ για το ψυγείο! Ξέρεις πόσα χρόνια πέρασα να το ανοίγω και να αναρωτιέμαι που είναι τι? Να το ανοίγω και να μου δημιουργείται εκνευρισμός με την εμφάνιση του?

Για το θέμα "κι αν χρειαστούν" θα κάνω ξεχωριστή ανάρτηση! Σε καταλαβαινω γιατί λαμβάνω αρκετά μηνύματα με το ίδιο περιεχόμενο αλλά και το χω συζητήσει με δεκάδες κοπέλες που δυσκολεύονται να πετάξουν / δώσουν!

Μη σε νοιάζει... θα το λύσουμε κι αυτό και μόλις δεις τι ευεργετικές ικανότητες έχει στην καθημερινότητα και την ψυχολογία σου... τότε είμαι σίγουρη πως θα τολμήσεις και συ!

Σε φιλώ γλυκά!

Ανώνυμος είπε...

Ένα τέτοιο ψυγείο είναι σίγουρα άξιο θαυμασμού όπως και εσύ Ειρηνάκι μου :)

Unknown είπε...

Υπέροχο σχόλιο!

Σ' ευχαριστώ πολυ-πολύ για την ευγένειά σου!

Βασούλα είπε...

Ειλικρινά έχω σωθεί.
Ειρήνη μου, έχεις κάνει τη ζωή μας πραγματικά easy living.
Σ' ευχαριστώωωωω!!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου