Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

Αγαπημένες μου,

Ενα κοινό πρόβλημα που έχουμε εμείς οι μανούλες, είναι τα παιχνίδια των μικρών μας ζουζουνιών.

Είναι λες και τις μισές μέρες είναι παντού και τις άλλες μισές τα "ψάχνουμε" γιατί τα ζουζούνια μας, βαριούνται να παίζουν με τα ίδια και τα ίδια...

Το ίδιο "πρόβλημα" λοιπόν, αντιμετώπισα και γω και ιδού τι κάνω, έχοντας πια βρει τις ισορροπίες μου, στο θέμα αυτό:

Αγόρασα μία τροφοθήκη με συρταράκια, στο μέγεθος και στα χρώματα που ταίριαζαν στο δωμάτιό μας{σαν αυτές}:

Εβαλα λοιπόν μέσα τα παχνίδια του μικρού μου, με δύο σκέψεις μονο: 1) να χωρέσουν και 2) να μην είναι βαριά και χαλάσουν τα συρταράκια.
Το λέω αυτό γιατί θέλω να επισημάνω πως δεν έπεσα στην "παγίδα" του να βάλω ετικέτες αφού έχω δει στην πράξη, πως κάτι τέτοιο "κρατάει" παρά για μερικές εβδομάδες και ίσως να λέω και πολύ.

Ολο αυτό το σύστημα αποθήκευσης, το βρήκαμε πολύ βολικό. Και εγώ για το συμμάζεμα και την τάξη και ο μικρός μου, που έβρισκε σχετικά σύντομα το παιχνίδι που ήθελε.


Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα, πολύ σημαντικό: το θέμα της "ανακύκλωσης" των παιχνιδιών.

Κατά διαστήματα, σχετικά συχνά και ανάλογα τα κέφια και τις ανάγκες μας, τα πρωϊνά, που ο μικρός μου είναι στο σχολείο, κάνω τα λεγόμενα "ντου"! Παίρνω λοιπόν στο χέρι μία σακούλα, ρίχνω πάνω στο χαλί ένα-ένα τα συρταράκια και τα "ξεσκαρτάρω". Διαλέγω δηλαδή τα παιχνίδια που ο μικρός μου έχει βαρεθεί, που έχουν σπάσει, που δεν είναι για την ηλικία του....και εκτός από τα χαλασμένα, που αμέσως πετάω, τα άλλα τα βάζω στη σακούλα και τα χαρίζω σε άλλα παιδάκια.

Ετσι και τα συρταράκια μας είναι σε τάξη και δεν γεμίζουν ασφυκτικά και τα παιχνίδια μας "ανακυκλώνονται", ώστε ο μικρός μου να ευχαριστιέται να παίζει μαζί τους, αλλά και γίνονται άλλα παιδάκια χαρούμενα!

Σας φιλώ όλες και.. μην φοβάστε: ανακυκλώστε!

Ειρήνη

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!ΤΕΛΕΙΑ ΑΡΧΗ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΥΧΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ!ΦΙΛΙΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΥΛΑ ΜΟΥ.

Wise Owl είπε...

Τα αγαπώ πολύ αυτά τα κουτιά, Ειρήνη, είναι όντως βολικά και όμορφα!
Αθηνά από Craftaholic.gr

Unknown είπε...

Αγαπημένη φίλη Ανώνυμη, σ ευχαριστώ πολυ!
Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρήκες την ανάρτηση ενδιαφέρουσα!
Να μου φλυκοφιλήσεις, την κορούλα σου!

Unknown είπε...

Αθηνά, πραγματικά ειναι πολύ βολικά! Βοηθούν, οργανώνουν και τακτοποιούν τόσο μα τόσο εύκολα... !
Φιλιά και ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο!

mamampia είπε...

Πραγματι αυτα τα κουτια ειναι σωτηρια.Λογω ελλειψης χωρου στο παιδικο δεν μπορουσα να βαλω κατι αντιστοιχο.Προσφατα αλλαξαμε τα επιπλα στο παιδικο και εκανα δυο μεγαλα και πολυ βαθια συρταρια κατω απο το κρεβατι.Στο ενα λοιπον εχω υλικα για κατασκευες που κανω με την κορη μου και στο αλλο τα παιχνιδια της ΟΛΑ συγκεντρωμενα.Πλεον τα βρισκει και η ιδια της πολυ ευκολα, παιζει περισσοτερο και το ευχαριστο ειναι οτι πλεον τα μαζευει.Θελω επισης να σου πω οτι καταφερες μεσα απο το blog σου να με νοικοκοιρεψεις.Καποιες απο τις συμβουλες σου τις ειχα σκεφτει κι εγω αλλα ΠΟΤΕ δεν επαιρνα την αποφαση να τις εφαρμοσω. Δεν ξερω πως αλλα καταφερες να με κανεις απο την πιο μεγαλη τεμπελα σε μια σωστη νοικοκυρα.Το πιο σημαντικο απ ολα που μου εμαθες ειναι τα ΝΤΟΥ που κανεις σε συρταρακι, ντουλαπια και λοιπα. Το τι εχω πεταξει δεν μπορεις ουτε να το φανταστεις.Σε ευχαριστω που με εκανες να νιωσω πιο ηρεμη μεσα στο σπιτι μου.

Unknown είπε...

Να.. τέτοια μηνύματα διαβάζω και η καρδιά μου γεμίζει από χαρά...

Πως να σ ευχαριστήσω φίλη μου, mamampia; Να σου πω πως πραγματικά μου έφτιαξες την μέρα; Σ ευχαριστώ πολύ που είσαι τόσο γενναιόδωρη στα σχόλιά σου και ναι, την έφτιαξες την μέρα μου!

Επίσης να σου πω, πως ο τρόπος που μου περιγράφεις την αλλαγή που έκανες με τα βαθιά συρτάρια, είναι εξαιρετικός τρόπος αποθήκευσης και για μένα! Κυρίως όμως, χίλια μπράβο που βρήκες αυτό που βολεύει και εξυπηρετεί ΕΣΕΝΑ και μόνο. Μεγάλη δουλειά!

Υ.Γ. Για τα λατρεμένα μας ΝΤΟΥ, ετοιμάζω την επόμενή μου ανάρτηση!

Sophie είπε...

Πολλή καλή δουλειά Ειρήνη μου αυτά τα κουτιά τα είχα και εγώ κάποτε για την κόρη μου που έβαζε μέσα τα παιχνίδια της.Τώρα που μεγάλωσε δεν τα χρειάζεται πλέον,αλλά τώρα τα χρειάζομαι εγώ για να βάζω μέσα τα δικά μου πράγματα για τις δημιουργίες μου άρα είναι πάντα και παντού χρήσιμα!!!Φιλάκια!!

Unknown είπε...

Καλή σκέψη Σοφάκι μου!
Αρκεί να βολεύει εσένα και να νιώθεις "τακτοποιημένη'!

Δημοσίευση σχολίου