Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΝΩΦΟΡΙ ΜΟΥ!

Αγαπημένες μου,

Ηρθε ο καιρός για να ετοιμάσουμε τα πανωφόρια μας. Τώρα! Οσο ο καιρός είναι ακόμα σχετικά καλός! Προνοούμε για να είμαστε έτοιμες όταν χρειαστεί αλλά και για να είμαστε ήρεμες και χαλαρές...

Βγάλτε τα πανωφόρια σας από την ντουλάπα που τα φυλάτε. Θα σας πρότεινα να έχετε ένα φύλλο  στη ντουλάπα μόνο γι αυτά, καθώς είναι ογκώδη και χρειάζονται χώρο ν' αναπνέουν και να μην χαλάει το σχήμα τους.

Τσεκάρετέ τα.
Υπάρχει κάτι που θέλετε να δώσετε? Υπάρχει κάτι που πάλιωσε? Που δεν σας αρέσει πια? Κρατείστε μόνο αυτά που είστε σίγουρες πως θα φορέσετε {βασικός "κανόνας"!} και μην κρατάτε πανωφόρια για συναισθηματικούς ή άλλους λόγους.

Πλύνετε στο πλυντήριο αυτά που πλένονται και δώστε στο καθαριστήριο αυτά που "φοβάστε" να πλύνετε εσείς.

Κρεμάστε τα σε κρεμάστρες ανάλογες του μεγέθους τους, αφήνοντας πάντα λίγο κενό μεταξύ τους ώστε να διατηρείται το σχήμα τους.

Κρεμάστε ένα αγαπημένο σας μυρωδικό ή ρίξτε πάνω τους {από απόσταση} λίγο από το άρωμά σας.

Θα σας κάνει τόσο κέφι να τα βλέπετε τόσο τακτοποιημένα!

Καλό φθινόπωρο με οργάνωση!

Σας γλυκοφιλώ όλες!


14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

όταν λες πανωφορια , εννοείς τα παλτο?
Πολυ νωρίς δεν είναι ,καλη μου?

Unknown είπε...

Παλτό, μπουφάν, τζάκετς... οτιδήποτε θεωρείται "πανωφόρι"!

Καθόλου νωρίς!

Σκέψου πως
1) Αυτά που θα τα πλύνεις στο χέρι, θέλουν καλό καιρό για να στεγνώσουν σύντομα, ώστε να μην μείνουν στο μπαλκόνι 2 μέρες και δεν μυρίζει πια ούτε το μαλακτικό σου.

2) Αν έχεις 2-3 πανοφώρια που θα πρέπει να τα πας στο καθαριστήριο, με την κρίση που όλοι βιώνουμε, δύσκολο το βλέπω να έχεις τα χρήματα να τα πας με μιάς... οπότε και γι αυτό θα χρειαστεί χρόνος... οπότε... καθόλου νωρίς!

Ανώνυμος είπε...

Όταν ανεβάζουμε τα χειμερινά πανωφόρια στο πατάρι της ντουλάπας δεν προυποθέτει να τα έχεις πλύνει πρώτα (όσα μπορούν να πλυθούν ) ή να τα έχεις πάει στο καθαρίστηριο για όσα από αυτά απαιτείται καθριστήριο και μετά μετά να τα αποθηκεύσεις στο πατάρι ; Άρα γιατί να τα ξαναϋποβάλεις στην ίδια διαδικασία εκτός βέβαια και αν δεν εχει προηγηθεί το προηγούμενο βήμα , όποτε ναι σε αυτή την περίπτωση, οκ.

Unknown είπε...

Ακριβώς έτσι.

Προσωπικά ποτέ δεν τα φρεσκάρω στο τέλος της σεζόν. Το θεωρώ "ταλαιπωρία" για το ρούχο {αφού θα το ξανακάνω} και χάσιμο χρόνου, αφού όταν θα θέλω να το φορέσω {την επόμενη σεζόν} θα το θέλω "φρέσκο" και μυρωδάτο.

Α, και να σου πω και το εξής. Δεν χρησιμοποιώ πατάρι ντουλάπας. Έχω ένα συγκεκριμένο φύλλο ντουλάπας, που είναι για τα πανωφόρια μας. Βρίσκονται εκεί όλες τις σεζόν γι αυτό και όταν έρχεται η "σειρά" τους, φρεσκάρονται και τα πανωφόρια και η ντουλάπα μας με μυρωδικά!

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη αφήνεις τα πανωφόρια "βρώμικα" μέσα στη ντουλάπα σου όλο το καλοκαίρι ?!?

Unknown είπε...

Βρώμικα δεν μπορείς να τα πεις γιατί προσωπικά τα βάζω όλα στο πλυντήριο {εκτός από 1 δερμάτινο που έχω}, ακόμα και τα παλτό μου.

Οπότε στη διάρκεια του χειμώνα {επειδή είναι μεγάλος} τα πλένω κι άλλες φορές στο πλυντήριο και μοσχομυρίζουν, όπως και του άντρα και του γιου μου. Του γιου μου δε, που πηγαίνει στο σχολείο μέσα στα μικρόβια, τα πλένω σχεδόν... συνέχεια!

Άρα "βρώμικο" δεν υπάρχει τίποτα στο σπίτι μου, με γνώμονα πως όλα πλένονται. Τα πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή τα πλένεις και τα πηγαίνεις στο καθαριστήριο δις ? Χωρίς ωστόσο να έχουν χρησιμοποιηθεί όλο το καλοκαίρι? [Εννοείται πως οταν τα αποθηκεύουμε τοποθετουμε αρωματικά , λεβάντα, αντισκορικά κ.τ.λ. ]
Ποιος ο λόγος να να τα αποθηκεύεις στη ντουλάπα και όχι στο πατάρι από τη στιγμή που δε θα φορεθούν μες στο καλοκαίρι, το λέω γιατί φαντάζομαι πώς δεν έχουμε όλοι μεγάλες ντουλάπες για να τα φυλασουμε σε φύλλο ντουλάπας εκτός και υπάρχει ικανός χώρος όποτε είναι οκ και σε μια τέτοια περίπτωση μπορούμε να έχουμε κάτω και χειμερινά και καλοκαιρινα και να μην κουραζόμαστε φυσικά με το ανεβασμα-κατέβασμα από το πατάρι.

Katerina V *Pause blog* είπε...

Καλησπέρα καλώς σε βρήκα!Πάρα πολύ χρήσιμο το blog σου! Καλό φθινόπωρο και καλή συνέχεια!!

Unknown είπε...

Φίλη Ανώνυμη {το όνομά σου?}
Εχω την εντύπωση πως βιάζεσαι να απαντήσεις χωρίς να διαβάζεις προσεκτικά, τα γραφόμενά μου. Αλλιώς πως να εξηγήσω την ερώτηση αν τα πλένω δις?
Διάβασε την προηγούμενη απάντηση μου, θα καλυφθείς.

Ο λόγος για να τα αποθηκεύω στην ντουλάπα και όχι στο "πατάρι" όπως γράφεις, είναι γιατί στο σπίτι μου έχω ένα πατάρι μόνο {το κλασικό πατάρι} και εκεί δεν αποθηκεύω ποτέ και για κανέναν λόγο ρούχα. Είναι μόνο για αντικείμενα και μάλιστα αντικείμενα που χρησιμοποιώ σπάνια {όπως το χριστουγεννιάτικο δέντρο}.
Αν εννοείς ντουλάπα-πατάρι, δεν υπάρχει στο σπίτι μου. Το σπίτι μου είναι ένα μέσο σπίτι, όχι της Δυναστείας. Αρα έχω τις ντουλάπες του μέσου όρου. Εχω κάνει όμως σωστή κατανομή και οργάνωση και τις χρησιμοποιώ άριστα, οπότε θεωρώ πως κάνοντάς το αυτό έχω την "πολυτέλεια" να έχω ένα {μισό} φύλλο μόνο για τα πανωφόρια μας. Ποιος ο λόγος να τα βγάζω από το κομμάτι που υπάρχουν ήδη και να τα βάζω σε κάποιο πατάρι ή κάποιο άλλο μέρος της ντουλάπας στο πάνω κομμάτι της? Για να κουράζομαι, να χάνω χρόνο και να μου δημιουργείται εκνευρισμός? Μα αυτό ακριβώς προσπαθώ να αποφύγω και γι αυτό ακριβώς έχω δημιουργήσει αυτό το θέμα.

Το να αντιμετωπίζουμε έτσι τα ρούχα μας είναι χασιμο χρόνου. Και νομίζω πως όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι για να τον ξοδεύουμε σε παλτά και μπουφάν και περισσότερες δουλειές σπιτιού.

Unknown είπε...

Κατερίνα μου,
Σ ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!!!

Χαίρομαι που το βρήκες χρήσιμο, μέχρι στιγμής!

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω το blog σου πρώτη φορά, έχεις κάποιες ενδιαφέρουσες και χρήσιμες ιδέες!!Μπράβο!!
Δεν είναι όμως, λίγο νωρίς να μιλάτε για παλτό και πανωφόρια; Ζέστη κάνει ακόμη...Εγώ το σαββατοκύριακο έκανα μπάνιο στη θάλασσα...
Στέλλα

Unknown είπε...

Στέλλα καλώς ήρθες!

Εξαρτάται για ποιον πρόκειται. Για μένα προφανώς όχι.

Και αυτό γιατί δουλεύω, έχω παιδί, σύζυγο, σπίτι και το καημένο το κουφαράκι μου να "διατηρήσω". Οπότε κοιτάω πάντα να προνοώ, σε όσα έχω τη δυνατότητα, ώστε να μην τρέχω τελευταία στιγμή και μου δημιουργείται εκνευρισμός! Αυτό το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό για μένα!

Και όπως έγραψα και πιο πάνω στην φίλη "Ανώνυμη", δυστυχώς δεν έχω και την οικονομική δυνατότητα να πάω τα πανωφόρια που πρέπει να πάνε στο καθαριστήριο με μία φορά... Οπότε, ξεκινώ να τα φροντίζω από τώρα για να γίνουν σιγά-σιγά..

Σε φιλώ και καλώς σε βρήκα!

Unknown είπε...

Μου δόθηκε και μένα η ευκαιρία σήμερα και ξεκίνησα σιγά-σιγά το φύλλο με τα πανωφόρια μας...

Τα έβγαλα όλα πάνω στο κρεβάτι μας
[IMG]http://i223.photobucket.com/albums/dd258/Kavouri/DSC00303.jpg[/IMG]

και ξεκίνησα τα πλυσίματα...

Ένα πλυντήριο με 3 μπουφάν "ανθεκτικά" και άλλο ένα με 2 "ευπαθή".

Το φύλλο της ντουλάπας πλύθηκε, αερίστηκε και στέγνωσε και μετά τοποθέτησα μέσα λεβάντα και μυρωδικά σαπουνάκια... Ήδη μπήκαν 3 πανωφόρια μας που στέγνωσαν {με τόση ζέστη!!!} και μοσχομυρίζουν μαλακτικό...

Μακάρι να μπορούσα να σας μεταφέρω τη μυρωδιά!

Σας φιλώ όλες!

Unknown είπε...

Μου δόθηκε και μένα η ευκαιρία σήμερα και ξεκίνησα σιγά-σιγά το φύλλο με τα πανωφόρια μας...

Τα έβγαλα όλα πάνω στο κρεβάτι μας
http://i223.photobucket.com/albums/dd258/Kavouri/DSC00303.jpg

και ξεκίνησα τα πλυσίματα...

Ένα πλυντήριο με 3 μπουφάν "ανθεκτικά" και άλλο ένα με 2 "ευπαθή".

Το φύλλο της ντουλάπας πλύθηκε, αερίστηκε και στέγνωσε και μετά τοποθέτησα μέσα λεβάντα και μυρωδικά σαπουνάκια... Ήδη μπήκαν 3 πανωφόρια μας που στέγνωσαν {με τόση ζέστη!!!} και μοσχομυρίζουν μαλακτικό...

Μακάρι να μπορούσα να σας μεταφέρω τη μυρωδιά!

Σας φιλώ όλες!

Δημοσίευση σχολίου