Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ

 photo by: free digital photos.net


Για να φτάσουμε να ανοίξουμε το μεγάλο θέμα της οργάνωσης της ντουλάπας μας, πρέπει πρώτα να δούμε τον τρόπο που ψωνίζουμε. Πολλές φορές αγοράζουμε πράγματα που καταλήγουν να στοιβάζονται στην ντουλάπα μας. Αυτό δημιουργεί τόσο  άσχημη εικόνα ντουλάπας αλλά μας δημιουργεί και εκνευρισμό αφού και δεν βρίσκουμε ρούχα που χρειαζόμαστε τη στιγμή που τα θέλουμε αλλά και δεν ξέρουμε από που να ξεκινήσουμε την οργάνωσή της!

Μερικά λοιπόν λάθη που κάνουμε όταν ψωνίζουμε:

1) Έχουμε ήδη αποφασίσει τι χρειαζόμαστε να αγοράσουμε! Δεν αγοράζουμε κάτι επειδή μας τράβηξε την προσοχή! Είναι σπατάλη χρήματος και χώρου της ντουλάπας μας.

2) Διαλέγουμε ρούχα που μας πάνε τη στιγμή που τ' αγοράζουμε! Μη σκέφτεστε πως θα χάσετε κιλά και θα σας κάνει κάποια στιγμή. Το πιθανότερο είναι να μείνει στην ντουλάπα με το καρτελάκι και κάθε φορά που το βλέπετε να σας δημιουργεί εκνευρισμό!

3) Μην πηγαίνετε για ψώνια με φίλες, ειδικά εάν παρασύρεστε! Συνήθως χαλάμε περισσότερα χρήματα και αγοράζουμε πράγματα που αν ήμασταν μόνες δεν θα επιλέγαμε!

4) Μην αγοράζετε ρούχα που δεν χρειάζεστε στις εκπτώσεις μόνο και μόνο επειδή τα βρήκατε σε καλή τιμή. Το πιθανότερο είναι να αγοράσατε ακόμη ένα τζιν ή ακόμη ένα λευκό πουκάμισο.

5) Αγοράστε πράγματα που πραγματικά χρειάζεστε και αφού το έχετε σκεφτεί. Μπείτε σε καταστήματα, δοκιμάστε, ρωτήστε τιμές και τέλος καταλήξτε!

Καλές ανοιξιάτικες αγορές!

3 σχόλια:

Marilou είπε...

Μπράβο Ειρήνη, πολύ σωστές οι συμβουλές σου, μία προς μία και ειδικά αυτή την εποχή που δεν έχουμε λεφτά για ξόδεμα! Έναν κανόνα που έχω στα ψώνια και σε μένα "πιάνει", είναι ότι αν δω κάτι ακριβό και το θέλω, λέω ότι θα πάω να το αγοράσω αύριο..Εννέα στις δέκα φορές, μέχρι αύριο το έχω ξεχάσει! χαχα :D Επίσης, η συμβουλή μου μετά από χρόνια ανελέητου shopping, είναι ότι αξίζει να επενδύουμε χρήματα μόνο σε:
1. Μια καλή τσάντα σε κλασικό σχέδιο
2. Ένα ζευγάρι καλές δερμάτινες μπότες
3. Ένα σακάκι
4. Μια καμπαρντίνα μπεζ
5. Ένα λευκό πουκάμισο
6. Ένα κασμίρ πουλόβερ
7. Ένα τζιν σε ίσια γραμμή
8. Ένα μαύρο φόρεμα
Και εννοείται ότι τα αγοράζουμε μόνο στις εκπτώσεις! Μπορεί να ξεχνάω κάτι ακόμα, αλλά τα βασικά είναι αυτά. Α! Και μην ξοδεύετε χρήματα σε ακριβά t-shirt, όσο όμορφα κι αν είναι ή όποια φίρμα κι αν γράφουν, παραμένουν πάντα μακό μπλουζάκια ;-)
Φιλάκια xxx

Unknown είπε...

Μαριλένα μου, ευχαριστώ για τα σχόλια!

Εχεις απόλυτο δίκιο. Δεν είναι εποχή για σπατάλες σε καμία περίπτωση.

Το να γνωρίζουμε τι περιέχει η ντουλάπα μας είναι μεγάλο ατού και αυτο δεν είναι καθόλου χιούμορ! Υπάρχουν κοπέλες {φίλες και γνωστές} που μου λένε "βρήκα μια μπλούζα που την έχω από το σχολείο και δεν τη θυμόμουν καν"!!!

Κρατώντας λοιπόν σε έλεγχο τα ψώνια μας, στα απαραίτητα, κερδίζουμε και χρόνο και χρήμα αλλά και χώρο στην ντουλάπα μας!

Ευχαριστώ για την λίστα σου, συμφωνώ μαζί σου στα "καλά" κομμάτια, ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα της κάθε κοπέλας!

ChristinaD είπε...

Πολύ σωστά τα λες Ειρήνη μου!!Μπράβο!

Δημοσίευση σχολίου