Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΡΟΥΧΑ ΕΔΩ, ΡΟΥΧΑ ΕΚΕΙ, ΡΟΥΧΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ...


Αγαπημένες μου,

Ένα συνηθισμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι τα καθημερινά μας ρούχα... πως τα βάζουμε, που τα βάζουμε... και καταλήγουμε με ρούχα αφημένα παντού.

Σας γράφω τη σχετική καθημερινή μας ρουτίνα, μήπως βρείτε κάτι που σας κάνει.

Εγώ:
Μέσα στο σπίτι φοράω πάντα φόρμα σπιτιού {την οποία δεν φοράω "έξω"} ή πυτζάμες. Ποτέ όταν κάνω δουλειές δεν φοράω τις πυτζάμες μου. Φοράω φορμούλες και νιώθω άνετα.

Η φορμούλα λοιπόν αυτή υπάρχει στο συρτάρι που έχω τις φόρμες μας {του άντρα μου και μένα} αλλά στην μία πλευρά που είναι μόνο οι φόρμες-σπιτιού.
 Όταν βγω το πρωί για να πάω το μικρό σχολείο και επιστρέψω από τις δουλειές μου, αμέσως τα ρούχα που θα βγάλω τα βάζω ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ και φοράω την φόρμα μου.

Γιος μου:
Ο μικρός μου με το που θα μπει από το σχολείο, θα βγάλει όλα του τα ρούχα και θα πάνε απευθείας στα άπλυτα. Είναι μια συμβουλή που μου είχε δώσει μία φίλη και για το μυαλό μου τουλάχιστον, γλυτώνουμε μικρόβια άρα και ιώσεις. Φοράει ένα σετ από τις φόρμες σπιτιού {που είναι φθαρμένες ή έχουν κοντύνει κάπως άρα δεν είναι για "έξω"}, τις οποίες φοράμε για 4-5 μέρες και μετά βάζουμε καθαρό. Με το που θα βάλει πυτζαμούλες το βράδυ, η φορμούλα αυτή διπλωνεται και μπαίνει τακτοποιημένα στην άκρη του γραφείου του, όπου τον περιμένει για το επόμενο μεσημέρι που θα επιστρέψει από το σχολείο.

Συζυγος
Μόλις μπει σπίτι φοράει τις πυτζάμες του. Επειδή δεν ήξερε τι να κάνει με τα "ρούχα" της δουλειάς και τα άφηνε όπου τύχαινε, συμφωνήσαμε να έχει "δική" του μία καρέκλα στην τραπεζαρία {την "μέσα" που δεν φαίνεται}, όπου εκεί θα τοποθετεί το παντελόνι του και γενικά κάθε βράδυ τα ρούχα της επομένης. Από τότε είναι πάντα τακτοποιημένα τα πράγματα του και το τηρεί με άνεση!

Ιδανικά {το τηρώ ευλαβικά}:
Πυτζάμες διπλώνονται και μπαίνουν στο συρτάρι τους. Δεν τις αφήνουμε πάνω στα κρεβάτια! Κάλτσες ποτέ πεταμένες στο πάτωμα! Πάνε άμεσα στα άπλυτα ή μέσα στις παντόφλες μας, αν είναι καθαρές! Ρούχα που φοράμε στις εξωτερικές μας δουλειές ή στην εργασία μας πάνε ή στα άπλυτα ή στο μπαλκόνι για να ξεμυρίσουν ή στις ντουλάπες / συρτάρια μας, όταν γυρίσουμε σπίτι μας. Οχι σε καναπέδες, όχι πεταμένα πάνω στο κρεβάτι, όχι σε χερούλια πόρτας. Μην αφήνετε καθημερινά ρούχα εκτός των θέσεων που πρέπει να βρίσκονται.Θα σας φτιάξει αμέσως-αμέσως ένα πιο "ήρεμο" περιβάλλον.

Σας φιλώ γλυκά!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φοβερό άρθρο Ρηνάκι μου εύγε!!Είναι το καθημερινό μου πρόβλημα τα ρούχα,το αιώνιο!!Ρούχα παντού!!Βέβαια δεν μας χωράνε και οι ντουλάπες (άλλο αυτό) αλλά οι ιδέες που μας έδωσες θα μας σώσουν!Να σου πω,δηλαδή πχ αν βάλω ένα τζην κ δεν το λερώσω,γυρίσω σπίτι το ξαναβάζω στην ντουλάπα έτσι κατευθείαν?Ισαβέλλα.

jenny είπε...

Κυρία! κυρία! τα φυλώ ευλαβικά χρόνια τώρα ....μερικοί με θεωρούν παράξενη υπερβολική αλλά είμαι της άποψης πως το άτακτο περιβάλλον δηλώνει όχι καλά πράγματα για το χαρακτήρα ενός ατόμου. και ύστερα είναι τρομερό να θες να ηρεμήσεις λίγο και να εχεις γύρω σου ακαταστασία....Εγώ πίσω από την πόρτα μου στην κρεβατοκάμαρα έχω μια κρεμάστρα με ράφι και τα ρούχα του σπιτιού είναι πάντα εκεί όπως και οι μπυτζάμες ...αρνούμαι να τα βάλω στο συρτάρι ρούχα που φορέθηκαν έστω και για λίγο. Αχ! νομίζω το περνάω αυτό το μάθημα.....πολλά φιλιά...

Ανώνυμος είπε...

Τι χρήσιμες πληροφορίες για εμάς τις νέες νοικοκυρές!
Σε ευχαριστούμε Ειρήνη μου!!

Unknown είπε...

Ισαβέλλα μου, εννοείται!
Ειδικά τα τζιν, δεν τα πλένουμε κάθε φορά που τα φοράμε! Πόσο μάλλον ένα ρούχο που το βάζουμε για 10-15 λεπτά όσο να ψωνίσουμε και επιστρέφουμε! Το βάζουμε κατευθείαν στη θέση του!
Φιλιά γλυκά!

Unknown είπε...

Jenny μου πόσο συμφωνώ!!!!!!!!!
Είναι δυνατόν μετά από μία δύσκολη μέρα με δουλειά, παιδιά, σκυλιά να γυρίζεις στο απόλυτο χάος? Ειναι δυνατόν να ζήσει κανείς έτσι και να μην καταλήξει στο.... τρελάδικο?

Χρειαζόμαστε ένα ήρεμο περιβάλλον για να μπορούμε να ζούμε και ήρεμα!

Σε φιλώ ΓΛΥΚΑ!

Unknown είπε...

Χρυσούλα μου, σ ευχαριστώ και σου στέλνω την αγάπη μου!!!

Δημοσίευση σχολίου